Att fara iväg till Afrika är en stor dröm för de flesta människor. Här får man ta del av en spännande kultur med djur man annars ser på djurparkerna.

Ja, Afrika är en världsdel som både lockar och skrämmer. Men det borde inte hindra folk från att fara dit. Vad du då kan göra är att boka gruppresor och läsa på mycket innan så du vet vad du har att förvänta dig. På toppafrika.se får du skräddarsydda resor med äventyr som kittlar runt i hela kroppen. Vad som menas med en skräddarsydd resa, eller olika paketresor är att du får otroligt mycket serverat för att du inte ska missa någonting gott av det fruktiga utbudet. Allt från flyg, transfer, mat, utflykter brukar ingå och när du skräddarsyr kan du kombinera ihop själv hur du vill lägga upp din resa. Det finns även resor med utflykter som man gör i grupp och dessa skapar inte bara minnen för livet utan kan även skapa fina nya vänskaper. När det kommer till resor i Afrika så är det stort fokus på att se de exotiska djuren. Då finns det fem stycken stora djur som man gärna vill ha bockat av att man sett ute i det fria.

De stora fem

De stora fem är de djur som lockar otroligt många turister och som bringar in mycket pengar. Men även djur som är extra utsatta för jakt. Dessa djur är Leopard, elefant, buffel, lejon, noshörning. Då dessa djur lever i det fria så kan man inte ropa in dem på beställning, och då de även är skygga så gäller det att ha med sig en bra guide som känner till var man ska befinna sig.

De stora fem i Norden

Om det skulle vara så att du missar ett av de stora djuren så är det kanske enklare att se de stora fem a la Norden style. För det är nämligen så att man börjat tala lite om att även viska ha fem stora som är extra viktiga att lyfta fram. Dessa är, om jägarförbundets ordförande får säga sitt, fem djur som är jaktbara: Älg, Björn, Kronhjort, Säl samt Tjäder. Så, bege dig ut i skogen och bocka av de stora fem här i Norden innan din avfärd mot de mer exotiska djuren.