Ett resmål vi tidigare tipsat om är Sydafrika, och då för att åka dit och se deras Big Five på safari – något som New York-fotografen Tyler Fairbank nu gjort möjligt att göra utan att du behöver resa dig från ditt skrivbord.

elefanter i afrikaFunderat på att åka till Afrika och se the Big Five under en safari? Nu kan du göra det utan att ens lämna ditt skrivbord. Det är nämligen något som New York-fotografen Tyler Fairbank möjliggjort genom att sammanställa en timelapsevideon vilken är baserad på hela 15 000 foton, något som Expressen rapporterar om. Och visst får man uppleva en klassisk Big Five safari eftersom filmen fångat såväl kringströvande elefanter som badande flodhästar och slappande hyenor och noshörningar samt en och annan leopard. Något som också Fairbank tyckte var en av höjdpunkterna under sin tolvdagarsperiod i Afrika där han plåtade stillbilder och sedan när han kom hem pusslade ihop till en två minuter lång film.

Guiderna tyckte han var tokig

I en intervju som Expressen citerar från The Telegraph berättar Fairbank om hur hans guider under resan nog tyckte att han var knäpp som tog så många bilder som han gjorde. Men också att han hoppas att de nu i efterhand också förstår varför. Och visst är det spännande att kunna se Fairbanks foton i filmformat, men det är förmodligen mer spännande att själv uppleva Afrikas Big Five på riktigt, och inte från sitt skrivbord – för visst kan du titta på filmen och förundras, men det är Fairbank som har med sig de verkliga minnena, intrycken och känslan från sin resa och det är inte något som kan uttryckas genom kamerans lins. Det är något man måste uppleva själv för att förstå – och ett tips är att heller inte glömma Afrikas andra sevärdheter såsom Kilimanjaro i Tanzania eller nationalparkerna i Kenya!