16-30 april är bergstaden Macchu stängd på grund av omfattande arbete, någonting som kan vara bra att ha i åtanke om du planerar en resa dit. Och det finns fler saker att tänka på – någonting vi lyfter i denna artikel.

Men innan avfärd – och innan du bokar – bör du se över vilka alternativ som finns. Det finns exempelvis många bra paketresor att boka, snarare än att åka med ett av de vanliga resebolagen, där du får ut väldigt mycket av resan. Du kan exempelvis ta dig på en 16 dagars resa där du hinner se Perus berömda djur- och naturliv (det finns möjlighet att se allt från sköldpaddor och sjölejon till leguaner), någonting som varmt rekommenderas. Läs mer om detta här: http://www.tailormadeperu.se/resor-i-peru/kombinerade-lander/peru-och-galapagos/.

Men du får inte heller missa någonting av de häftigaste som 983704-mighty-machu-picchu-peruPeru har att erbjuda. den mytomspunna Machu Picchu. Det är en stenstad som ser ut som den har vuxit upp direkt från berget och på plats så får man en hisnande utsikt över Anderna.

Reser du till Machu Picchu kan du ta tåget från staden Ollatambo till Callentes och därifrån kan man välja att gå till ta buss upp till Machu Puchu. Du kan besöka Machu Picchu när som helst på året, men under juli till augusti är det högsäsong och under oktober till april är det regnperiod, vilket såklart kan påverka upplevelsen.

Inför din resa

När du ska boka din resa är det viktigt att vara ordentligt förberedd, exempelvis bör du se över vad som går att göra och hur du gör det bäst. Här är några punkter som kan vara bra att ha i åtanke:

  • Kontrollera Aktuella händelser för på den svenska ambassaden i landet innan avfärd. Exempelvis kan det vara bra att veta att de peruanska myndigheterna kommer att stänga just Hauyna Pucchu mellan 1-15 april i år, och bergstaden Machu från 16-30 april. Detta för att underlätta arbetet med trappor och stödmurar.
  • Peru har fantastiskt god mat och genom att kolla upp bra restauranger i förväg hinner du både boka restaurang och dessutom beräkna några utflykter beroende på vad du önskar äta.
  • Som sagt är det även smart att se över vilka paketresor som erbjuder bäst pris till Peru. Det kan skilja sig en hel del från olika reseleverantörer.