Somliga brukar säga att tiden innan en resa är halva nöjet, att resan egentligen börjar när man klickar på ”boka”. Det stämmer i mångt och mycket, att planera en resa, vad man ska göra, vad man ska ha med sig, att läsa på om resmålet och så vidare brukar vara väldigt roligt. Dock är det ju vissa delar som kanske är roligare än andra. En sak som kan vara lite knepigt är att bestämma vilken resväska man ska välja – det finns ju så otroligt många att det kan vara svårt att välja…!

Till att börja med får man fundera på vilken typ av resa det är man ska göra och hur länge man ska vara borta. Ska man backpacka ett antal månader, ja då säger det nästan sig självt att man ska välja en ryggsäck med riktigt gott om plats. Ska man däremot endast iväg på en kortare affärsresa kanske det räcker med en liten kabinväska som man kan ta med ombord på flyget som handbagage?

Packa rätt, packa lätt

Nästa steg är att fundera över själva packningen – vad ska du ta med dig och vad kan du lämna hemma? Det är lätt att packa alldeles för mycket, så en tumregel är att lägga fram alla de kläder man tror man kommer att behöva under sin resa – och sedan ta bort hälften. Det finns ju trots allt möjlighet att tvätta sina kläder på plats om det skulle behövas. Sedan är det också bra att packa lätt så att man slipper övervikt på vägen hem, man kommer ju troligtvis att vilja handla en del på sin resa.