Hur många är det inte som drömmer om att få stå på gatorna i något Sydamerikanskt land och bevittna en färgsprakande karneval – eller var för inte gå med och vara en del av den? När det kommer till karnevaler så är det i Brasilien som du kan finna de största.

”I Rio är karnevalens centrum den stora sambadromen. Det är i den som de stora processionerna med amerikanska turister tågar fram i färgsprakande kläder på enorma vagnar. Längst fram går en brud med blottade silikontuttar och minimala stringtrosor. Efter henne följer drygt två tusen mer eller mindre stirriga turister, dirigerade av ett koppel karnevalsfunktionärer.” (läs mer här)

Res vid rätt tidpunkt

Oavsett om du åker iväg och backpackar i Sydamerika i månader eller om du bara väljer att ta en sista minuten weekend så kan det vara bra att kolla upp när du bör boka. Karnevalerna hålls i samband med påsken. Så, se till att börja spara redan nu. Karneval är från början benämningen på tiden före fastan. Det som lockar de flesta av oss är att se de fantastiska tågen och de festligheter som hålls. Lite intressant att veta är att denna festival, som kallas karneval, kallad i centraleuropa för Fasching. Så, för att bli lite mer pepp innan du besöker Brasilien och dess gator kan du ta en sväng till jazzklubben Fasching i Stockholm. Tänk på att prisnivån att flyga och bo i Sydamerika under karnevalen bli lite dyrare. Och att det kan vara bra att vara ute i god tid innan ni ska resa. Ta reda på så mycket information som möjligt innan ni far för att resan ska bli så bra som den bara kan bli.